Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Ácidos Húmicos em solo fertirrigado no Vale do São Francisco Rev. Bras. Ciênc. Solo
Cunha,Tony Jarbas Ferreira; Bassoi,Luís Henrrique; Simões,Marcelo Luiz; Martin-Neto,Ladislau; Petrere,Vanderlise Giongo; Ribeiro,Paula Rose de Almeida.
A aplicação de ácidos orgânicos, principalmente húmicos (AH), associada à adubação mineral e orgânica pode levar a alterações nas propriedades dos AH do solo. No Vale do São Francisco, o uso de ácidos orgânicos vem despertando o interesse de produtores que usam sistema de irrigação. Entretanto, não são conhecidas as modificações que podem ocorrer nas características das substâncias húmicas do solo quando são aplicados ácidos orgânicos associados à fertilização mineral e estercos. Os objetivos deste trabalho foram avaliar e caracterizar, por métodos espectroscópicos (UV-Vis, Infravermelho, Fluorescência e RPE), as possíveis mudanças qualitativas no AH extraído de solo fertirrigado com duas fontes de fertilizantes (orgânica e mineral), associadas à aplicação...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Fertirrigação; Ácidos orgânicos; Esterco; Semi-árido.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-06832009000600007
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Effects of levels of nitrogen and potassium on yield and fruit maturation of irrigated guava trees in the São Francisco Valley Rev. Bras. Frutic.
Lima,Maria Auxiliadora Coêlho de; Bassoi,Luís Henrique; Silva,Davi José; Santos,Polyane de Sá; Paes,Prissila de Castro; Ribeiro,Paula Rose de Almeida; Dantas,Bárbara França.
Yield and physical and chemical characteristics of 'Paluma' guava fruit were evaluated as a function of the harvest at different maturity stages, under influence of nitrogen and potassium fertilization, in Petrolina, State of Pernambuco, Brazil. Fertilizer rates were 67 kg N + 33 kg K2O, 133 kg N + 67 kg K2O, 200 kg N + 100 kg K2O and 267 kg N + 133 kg K2O per hectare. Fruits were evaluated at maturity stages 2, 3, 4 and 5, established according to peel color. Higher doses of N and K induced higher yields. Nevertheless, fertilization with 200 kg of N + 100 kg of K per hectare improved fruit quality, delaying ascorbic acid breakdown and conserving pulp firmness. Main changes took place at maturity stages 4 and 5, when the fruit should present ideal...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Psidium guajava L.; Nutrition; Maturity stages; Fruit quality.
Ano: 2008 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-29452008000100045
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Phenotypic, genetic and symbiotic characterization of Erythrina velutina rhizobia from Caatinga dry forest BJM
Rodrigues,Dalila Ribeiro; Silva,Aleksandro Ferreira da; Cavalcanti,Maria Idaline Pessoa; Escobar,Indra Elena Costa; Fraiz,Ana Carla Resende; Ribeiro,Paula Rose de Almeida; Ferreira Neto,Reginaldo Alves; Freitas,Ana Dolores Santiago de; Fernandes-Júnior,Paulo Ivan.
Abstract Erythrina velutina ("mulungu") is a legume tree from Caatinga that associates with rhizobia but the diversity and symbiotic ability of "mulungu" rhizobia are poorly understood. The aim of this study was to characterize "mulungu" rhizobia from Caatinga. Bacteria were obteined from Serra Talhada and Caruaru in Caatinga under natural regeneration. The bacteria were evaluated to the amplification of nifH and nodC and to metabolic characteristics. Ten selected bacteria identified by 16S rRNA sequences. They were tested in vitro to NaCl and temperature tolerance, auxin production and calcium phosphate solubilization. The symbiotic ability were assessed in an greenhouse experiment. A total of 32 bacteria were obtained and 17 amplified both symbiotic...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Biological nitrogen fixation; "Mulungu"; Diversity; Inoculant; 16S rRNA.
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822018000300503
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Water relations of field-grown grapevines in the São Francisco Valley, Brazil, under different rootstocks and irrigation strategies Scientia Agricola
Souza,Claudia Rita de; Bassoi,Luís Henrique; Lima Filho,José Moacir Pinheiro; Silva,Fabrício Francisco Santos da; Viana,Leandro Hespanhol; Dantas,Barbara França; Pereira,Maiane Santos; Ribeiro,Paula Rose de Almeida.
There is an increased demand for high quality winegrapes in the São Francisco Valley, a new wine producing area in Brazil. As the grape quality is closely linked to the soil water status, understanding the effects of rootstock and irrigation management on grapevine water relations is essential to optimize yield and quality. This study was carried out to investigate the effects of irrigation strategies and rootstocks on water relations and scion vigour of field-grown grapevines in Petrolina, Pernambuco state, Brazil. The cultivars used as scions are Moscato Canelli and Syrah, both grafted onto IAC 572 and 1103 Paulsen rootstocks. The following water treatments were used: deficit irrigation, with holding water after veraison; and partial root-zone drying,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Vitis vinifera L.; Partial rootzone drying; Deficit irrigation; Stomatal conductance.
Ano: 2009 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-90162009000400002
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional